Voor wie?

Ik bied mijn diensten aan bedrijven en instellingen waar medewerkers veel contact hebben met andere mensen / klanten, want als dat contact goed is dan is het effect van de werkzaamheden groter. Dus m.n. beroepen waar langer contact tussen mensen is (minimaal 10 minuten), zoals medewerkers uit de gezondheidszorg, onderwijs, overheid en zakelijke dienstverlening.
 Een speciale doelgroep binnen de bedrijven en instellingen, zijn (middenkader) managers. Als personal coach maak ik hen bewust wat de gevolgen zijn van hun leidinggevende gedrag op de medewerkers. Ook begeleid ik managers bij hoe ze de kwaliteiten van hun medewerkers kunnen ontdekken en inzetten.

Managers en teams laten ervaren dat niet alleen het individu binnen een team zijn eigen kwaliteiten heeft, maar dat een team ook zijn eigen kwaliteiten heeft. En leren hoe die teamkwaliteit zodanig binnen het bedrijf / afdeling in te zetten, dat de bedrijfsdoelen sneller en beter behaald worden.

 

Voor welke vragen?

  • Een bedrijf wil een aantal afdelingen samenvoegen of juist splitsen. Herzien van teamindelingen, werkprocessen en taken. Nieuw gevormde teams ontwikkelen tot goed presterende teams.
  • Manager wil een blijvende verandering in zijn afdeling realiseren en wil een visie en missie opstellen / afleiden of aanscherpen.
  • Manager ziet dat zijn team niet efficiënt samenwerkt, er zijn eilandjes en/of muurtjes, fouten worden verzwegen, navelstaarderij of geen open communicatie, etc. Hij heeft de wens om zijn team als team te laten samenwerken, zodat de bedrijfsdoelen eerder en met meer kwaliteit bereikt worden.
  • Manager wil graag de kwaliteiten van teamleden herkennen en meer inzetten om betere bedrijfsresultaten te genereren (o.a. vaardigheidstrainingen).
  • Manager/medewerker zit vast in een patroon en heeft de wens om dat patroon te doorbreken. Meer persoonlijke effectiviteit en inzet.

 

Voor welke resultaten?

Ik begeleid verandertrajecten waarin medewerkers worden getraind in het begeleiden van collega’s, zodat het bedrijf zelf leert hoe het de ingezette verandering kan vervolgen. Hierdoor zorg ik voor blijvende veranderingen. 
Ik optimaliseer de persoonlijke effectiviteit en teamprestaties in combinatie met het versterken van de eigenheid. Teamcoaching, individuele coaching, personal coaching van managers, trainingen gericht op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, en meer.